Produkty Activstar v kapsuliach

Masticha prebiotic 60 vegan kapsúl – OBJEDNAŤ

Dávkovanie- 1 – 2  kpsl/denne. Doporučujeme užívať min 3 – 6 mesiacov bez prerušenia

Masticha. O gréckej mastiche, živici stromov Pistacia Lentiscus, rastúcich na ostrove Chios v Egejskom mori sa v poslednom období hovorí čoraz viac.

Hoci v arabských krajinách a iných východných krajinách je jej sila známa už stáročia a masticha je tam bežne používaná, v Európe sa informácie o nej šíria až v posledných rokoch.
Ak si chcete predstaviť, ako vyzerá strom z ktorého pochádza masticha, predstavte si strom podobný olivovníku. Je to vždy zelený strom so silným kmeňom.
Jeho životnosť je viac ako 100 rokov, ale nemôže produkovať mastichu skôr ako v piatom alebo šiestom roku svojho života.
Maximálnu úrodu dosahuje po pätnástom roku. Po 70. roku života jeho úroda výrazne regreduje. Priemerná ročná úroda na strome je 150 – 180 gramov mastichy, pričom existujú ojedinelé prípady, kedy stromy dávajú až dve kilá a iné, ktoré dávajú iba 10 gramov. Jej chuť je typická, živicová, trochu horká, pripomína chuť napríklad cédru.
Masticha bola v Stredomorí žiadanou už veľmi dávno. Napríklad Pedanius Dioskorides, grécky lekár, botanik a farmakológ, žijúci v prvom storočí, spomína vo svojom päťzväzkovom diele Materia Medica viaceré z jej priaznivých účinkov. Slávny Hippokrates ako i Aelius Galenus odporúčali mastichové slzy na podporu zdravia žalúdka a tráviaceho traktu.
Masticha a jej účinky : 

Masticha sa v prírodnej terapii používa už stáročia. Jeden z prvých, ktorý opísal jej účinky, bol slávny lekár Hippocrates. Tento uznávaný lekár používal mastichu na liečbu a prevenciu tráviacich problémov, pri prechladnutí a ako osviežovač dychu.

Účinky mastichy sú skúmané rôznymi vedeckými odbormi. Najčastejšie sa skloňujú účinky chioskej mastichy na tráviaci trakt, kde sa uskutočnilo niekoľko štúdií na schopnosť mastichy „zabiť“ baktériu helikobakter pylori, mnoho štúdií sa venuje aj účinkom mastichy na zdravie ústnej dutiny.

O mastiche a jej účinkoch bolo vykonaných veľa vedeckých štúdií. Účinky chioskej mastichy sa popisujú hlavne v oblasti tráviaceho traktu.

Existujú štúdie, ktoré naznačujú aj jej účinky v oblasti vysokého cholesterolu.

Účinky mastichy na trávenie
Masticha sa už stáročia používa ako prírodné liečivo na rôzne ochorenia a prejavy súvisiace s tráviacim traktom. Zle fungujúci tráviaci trakt sa prejavuje hlavne týmito príznakmi: pálenie záhy, nafukovanie, bolesť brucha, kŕče, žalúdočné vredy… Užívanie mastichy pomáha k správnemu fungovaniu tráviaceho traktu – v harmonizovanom tráviacom trakte dochádza aj k odstráneniu vyššie spomínaných prejavov.

Najvýznamnejším vedeckým dokumentom o účinkoch mastichy na helikobakter pylori je štúdia uverejnená v časopise New England Journal of Medicine z roku 1998, vykonaná univerzitnou nemocnicou Nottingham v Anglicku, ktorá dospela k záveru, ze chioská masticha má účinok proti Helikobakter pylori. Štúdia hovorí o tom že 1gram mastichy denne po dobu dvoch týždňov dokáže významne eliminovať rozšírenie baktérie h.pylori v žalúdku. Tento efekt mastichy bol popísaný v súvislosti s výskumom terapie žalúdočných vredov, ktorých vznik je vo vysokej miere zapríčinený práve baktériou helikobakter pylori.

Účinky mastichy na cholesterol
Na gréckych ostrovoch, kde je masticha dostupná vo svojej prirodzenej čerstvosti, ju obyvatelia používajú aj ako prevenciu proti vysokému cholesterolu.

Tieto účinky mastichy na cholesterol boli podporené niekoľkými štúdiami s menšou relevanciou. Predpokladané vlastnosti mastichy v tejto oblasti sme preto podporili ďalšími prírodnými extraktami určenými na cholesterol – predovšetkým extraktu z olív a extraktu z červeného hrozna s obsahom resveratrolu. Spojenie účinkov mastichy a ostatných extraktov je v produkte Masticha Vena určenom na cholesterol a vysoký krvný tlak.

Vedecké štúdie
Helikobakter pylori
V roku 1998 bola publikovaná v slávnom časopise New England Journal of Medicine štúdia (5), vykonaná univerzitnou nemocnicou Nottingham v Anglicku, ktorá dospela k záveru, ze chioská masticha má rozhodne preukázaný účinok proti Helikobakter pylori.
 “Masticha zabíja Helikobaktera pylori”. Štúdia ukazuje aj to, že dokonca 1 gram mastichy denne po dobu dvoch týždňov môže vyliečiť vredové ochorenie žalúdka. Tento pozitívny účinok je dosiahnutý vďaka skutočnosti, že masticha ničí premnoženú baktériu Helikobakter pylori, ktorá je zodpovedná za väčšinu prípadov výskytu vredových ochorení.

Masticha je živica, ktorá sa získava zo stálozeleného stromu nízkeho vzrastu Pistacia Lentiscus. Názov chioská pochádza s gréckeho ostrova CHIOS na severovýchode Egejského mora blízko pobrežia Malej Ázie, kde sa pestujú stromy, ktorým sa tu vďaka špeciálnej mikroklíme výborne darí. Je veľmi vzácna vzhľadom na malé územie, na ktorom sa pestuje, práve preto sa považuje za národné bohatstvo.

Niečo z histórie
V období osmanskej nadvlády na ostrove Chios sa cena mastichy rovnala cene zlata. Za jej krádež hrozila zlodejom na pokyn sultána poprava. V roku 1822, kedy sa uskutočnil na ostrove tzv. chioský masaker, kedy bola vyvraždená veľká časť obyvateľstva, mali šťastie prežiť tento masaker jedine pestovateľské rodiny mastichy, pretože už v tom čase bola táto komodita výhodným a veľmi dôležitým obchodným artiklom a práve tieto rodiny dokázali zaistiť pravidelnú dodávku tejto zázračnej hmoty aj vďaka špeciálnej klíme predovšetkým na juhu ostrova (oblasť Mastichochoria), kde sa dodnes nachádzajú dedinky, ktoré sa zaoberajú spracovaním mastichy.

Práve vďaka špeciálnej klíme má chioská masticha jedinečné účinky a je tak uznaná chráneným označením pôvodu (cenrtifikát originality) – tzv. P.D.O. (Protected Designation of Origin), ktorým Európska únia potvrdzuje účinky mastichy pochádzajúcej výlučne z ostrova Chios.

Mimochodom produkcia mastichy utrpela veľké škody v roku 2012, kedy boli lesy zasiahnuté mohutnými požiarmi.

Zber mastichy
Prírodná aromatická živica sa získava vo forme kvapiek zo zárezov, ktoré sa robia ostrými nástrojmi na kmeni veľkých vetví. Základom tohto procesu je samozrejme výhradne ručná práca. Je to najdôležitejšia a najnáročnejšia fáza produkcie
Strom rastie minimálne 5 rokov, kým je možné využiť jeho živicu. Vytekajúca živica, ktorá je spočiatku číra a lepkavá, zostáva pod stromom asi 20 dní, kým úplne nestuhne, závisí to tiež od slnečného svitu a vlhkosti prostredia. Masticha počas tuhnutia mení farbu do žltohneda a počiatočná horká chuť sa mená na sladkastú. Typická silná drevito-ovocná vôňa a sladkastá chuť je pre zrelú mastichu typická.
Dospelý strom poskytne ročne cca 1 kg živice.
Stuhnutá živica je následne zozbieraná a rozdeľovaná do kategórie podľa veľkosti kryštálov, ktoré sú nazývané aj „slzy“. Veľkosť kryštálov je od niekoľko milimetrov až do cca jedného centimetra. Následne sa kúsky kryštálov umyjú a dôkladne vyčistia.
Následne jednotliví pestovatelia celý objem úrody predávajú na ďalšie spracovanie, ktoré je centralizované pod Asociáciou pestovateľov chioskej mastichy.

Využitie a účinky
Chioská masticha bola v mnohých oblastiach využívaná v prírodnej terapii už v období staroveku. Jeden z prvých, kto opísal jej účinky bol slávny a uznávaný lekár Hippocrates, ktorý mastichu používal na liečbu a prevenciu tráviacich problémov, pri prechladnutí, ale aj pri ochoreniach ústnej dutiny a na osvieženie dychu.
Účinky mastichy boli a sú aj v súčasnosti skúmané rôznymi vedeckými odbormi – napr. v oblasti gastroenterológie (štúdie o schopnosti mastichy zlikvidovať baktériu helicobakter pylori), ale aj účinky chioskej mastichy na zdravie ústnej dutiny a pod.
V súčasnosti má široké využitie nielen v medicíne, ale aj v potravinárskom priemysle (dochucovanie mäsa, morských plodov, prísada do koláčov a cukroviniek, likérov, žuvačiek a pod.) a v kozmetike (výroba mastí, mydiel, zubných pást pod.). Nemenej dôležité je jej postavenie a význam v oblasti doplnkov výživy či už ide o použitie samotnej živice, prášku alebo vo forme kapsúl či oleja.
Zloženie živice
Presné zloženie živice nie je známe. Jej unikátnosť však spočíva z jedinečného spektra cca 80 účinných a aromatických látok (napr. prírodné polyméry, esenciálne oleje, terpény, fytosteroly, polyfenoly a ďalšie radikálne účinné látky), vďaka ktorým je využívaná v oblasti potravinárstva, farmácie aj v kozmetickom priemysle.
Zhrnutie účinkov
Znižovanie cholesterolu a krvného tlaku
Ústna hygiena (antiseptické účinky, redukcia zubného povlaku)
Helicobakter pylori
Gastritída
Zápal žalúdka dvanástnika
Spomalené trávenie
Zápchy alebo hnačky
Pálenie záhy
Posilnenie imunity (odolnosť proti baktériám a vírusom)
Protizápalové účinky

Živica chioskej mastichy vás očarí nielen bohatou históriou, ale hlavne svojimi špecifickými vlastnosťami, pestovaním, čistotou a širokými možnosťami použitia.

Užívanie mastichy
Užívanie pravej chioskej mastichy je veľmi dobre tolerované – a to aj u pacientov s histamínovou intoleranciou, celiakiou či ľudí alergických na laktózu.

Masticha vo forme tabliet: Produkt, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie!
Aj keď sú účinky Mastichy známe už z doby antiky, na Slovensku sa dostáva do popredia až dnes. Dôvodom je výroba výživových produktov, kde môžete Mastichu nájsť v rôznej podobe. Najčastejšie sa vyskytuje vo forme tabliet, čo je veľkým benefitom. Užívanie je tak mimoriadne jednoduché a účinky ešte silnejšie.
Masticha Chios je rastlina, ktorá rastie na strome v oblasti gréckeho ostrova Chios. Jej zbieranie, sušenie a spracovanie majú na starosti obyvatelia tohto ostrova, vďaka čomu sa to stalo ich hlavným zdrojom peňazí. Nie vždy to však bolo s produkciou Mastichy také jednoduché. Totiž od roku 1997 sa Masticha stala chránenou rastlinou a nemohla sa pestovať na iných územiach. Dnes však nájdeme na trhu množstvo produktov tohto druhu, čo je veľkým benefitom.
Vlastnosti Mastichy
Možno by ste neverili, no Masticha je obľúbená najmä pre jej typickú chuť a arómu. Prekvapí vás nádherná ovocná aróma so sladkou chuťou. Čo sa týka jej vzhľadu, vo väčšine prípadov je priehľadná s jemným bielym odtieňom. Strom na ktorom rastie sa nazýva latinsky Pistacius lentiscus. Je dva až tri metre vysoký a vyvíja sa skutočne pomaly. Ide však o vždy zelený strom, ktorý nájdete najmä v oblasti Grécka.
Všeobecné využitie Mastichy
Neustále prebiehajú mnohé výskumy, ktoré sa zaoberajú účinkami Mastichy. Je o nej známe, že obsahuje až 100 účinných látok, z toho 80 už bolo objavených. Aj to svedčí o účinnosti tohto produktu. Všeobecné využitie Mastichy sa však týka aj farmaceutického priemyslu, kde sa predáva vo forme tabliet, k čomu sa v tomto článku ešte dostaneme.
Masticha sa však používa aj ako korenina na dochutenie jedál. Nájdeme ju tiež v obsahu čokolád, nátierok a rôznych nápojov. Tento malý zázrak však môžeme použiť aj v oblasti kozmetiky. Je súčasťou zloženia krémov a mydiel.
Masticha ako žuvačka
Vedeli ste o tom, že v minulosti sa Masticha používala ako žuvačka? Dôvodom je silná aromatická chuť, ktorá ľuďom spôsobila príjemný a hlavne svieži dych. Nebolo to však tak jednoduché. Najskôr si Mastichu museli vyrobiť vo forme žuvačky. Ako to prebiehalo?
Kryštály tejto rastliny nechali zaschnúť pod kôrou stromu, až kým úplne nestvrdli. Následne takto pripravenú žuvačku očistili a vložili do úst. Samozrejme, bolo potrebné počítať s tým, že Masticha bola spočiatku veľmi tvrdá. Až po dlhšej dobe pôsobenia slín však zmäkla a potom nadišiel čas sviežeho dychu.
Výživový doplnok vo forme tabliet
V dnešnej dobe nájdeme na trhu skutočne širokú škálu výživových doplnkov. Výnimkou nie je ani Masticha, ktorá je vyrábaná vo forme tabliet. Tento doplnok je vhodný skutočne pre všetkých, pričom vás očaria priaznivé účinky. Masticha je totiž silnou zbraňou v boji s tráviacimi ťažkosťami.
Medzi tie patrí napríklad pálenie záhy, nadúvanie či výskyt helikobaktera. Čo sa týka účinkov, Masticha sa využíva aj na zníženie vysokého cholesterolu. Ten by mohol v opačnom prípade spôsobiť napríklad upchávanie ciev. Dá sa tak povedať, že ak budete užívať Mastichu vo forme tabliet pravidelne, budete tak vedieť predchádzať mnohým ochoreniam. To sa týka aj vášho imunitného systému, ktorý Masticha dokáže povýšiť na iný level.

Čisto prírodný produkt
Masticha vo forme tabliet je skutočne čisto prírodný produkt, ktorý neobsahuje žiadne chemické prísady. Vďaka tomu je účinnosť mimoriadne vysoká. Užívanie je jednoduché a odporúčaná dávka sú 2 až 4 tablety denne. Záleží to od organizmu a od vašich požiadaviek.
Preto neváhajte a vyskúšajte tento malý zázrak aj vy. Je dôležité, aby sa v dnešnej dobe rozprávalo o účinných výživových doplnkoch. Vďaka tomu je vyššia šanca prevencie rôznych nebezpečných ochorení. Tak čo, idete do toho?

Boswellia serrata 60 vegan kapsúl – OBJEDNAŤ

Dávkovanie- 1 – 2  kpsl/denne. Doporučujeme užívať min 3 – 6 mesiacov bez prerušenia

Kadidlovník pílovitý (Boswellia serata) je strom, ktorý síce nevyniká svojim vzhľadom, ale pod jeho kôrou sa ukrýva cenná živica nazývaná kadidlo. Kadidlo (olibanum alebo frankincense) je vonná živica. Používa sa v kombinácii s myrhou a balzamom a pri pálení vydáva korenistú vôňu. Využíva sa často pri rôznych náboženských obradoch aj pri meditáciách.

Svoje neodmysliteľné miesto mala živica kadidlovníka už v staroveku, kedy sa používala na balzamovanie a pri obradoch. Ale jeho liečivý potenciál využívali aj starí Egypťania, tradičná indická či ajurvédska medicína.

V dnešnej dobe je kadidlovník a kadidlo považované ako výživový doplnok, ktorý pomáha pri rade civilizačných chorôb. Extrakt z živice kadidlovníka obsahuje mnoho účinných látok ako sú terpény, ale hlavne boswellové kyseliny, ktoré sú známe pre svoje protizápalové a dezinfekčné vlastnosti. Boswellové kyseliny majú porovnateľný efekt s kyselinou acetylsalicylovou v aspiríne, ale nedráždi tráviaci trakt a neriedi krv.
Najdôležitejšou účinnou látkou kadidle je 11-keto kyselina boswellová KBA a AKBA, ktorá inhibuje enzým 5-lipooxygenázu a tým predchádza ochoreniam srdca, mŕtvici, onkologickým ochoreniam a aj Alzheimerovej chorobe.

Mnohé vedecké štúdie sa zameriavajú na možnosť liečenia artritídy a osteoartritídy kyselinou botswellovou. Tá pôsobí v tele podobne, ako nesteroidné antirevmatiká, ale protože neinhibuje produkciu cyklooxygenáze-1 (COX-1), nemá dráždivé a poškodzujúce účinky na sliznice, které spôsobuje dlhodobé užívanie nesteroidných antirevmatík.

Protizápalový účinok kyseliny botswellovej je epigenetický, čo znamená že kyselina botswelová ovplyvňuje aktiáciu génov, ktoré spôsobujú zápalové procesy.

Kadidlovník pílovitý sa využíva na liečbu artrózy, artritídy a opuchov kĺbov. Potláča zápalové črevné ochorenia a výborne sa osvedčila pri chronických hnačkách. Pomáha na zápaly zubov, koreňov a ďasien.

Znižuje hladinu cholesterolu v krvi a zamedzuje ukladaniu lipidov na steny tepien, čím chráni kardiovaskulárny systém. Boswellia blahodarne pôsobí tiež na astmu. Ukázalo sa, že chráni aj mozgové bunky pred zničením.

Kyselina boswellová povzbudzuje činnosť lymfatického systému, čo ocenia ženy, ktoré trápi celulitída.

Z kozmetického hľadiska je veľmi dôležitý pozitívny účinok extraktu Boswellie na pleť. Vyhladzuje drobné vrásky, navracia pleti pružnosť a redukuje produkciu kožného mazu. Viac informácií TU

Chaga 60 vegan kapsúl – OBJEDNAŤ

Dávkovanie- 1 – 2  kpsl/denne. Doporučujeme užívať min 3 – 6 mesiacov bez prerušenia

Čagu sibírsku, hubu
označovanú aj ako “huba nesmrteľnosti” či “dar od Boha“, v Číne ju volajú “kráľovná všetkých rastlín” a v Japonsku zas  “diamant z lesa“.
Čaga vedie v rebríčku najsilnejších antioxidantov na svete, nielen medzi hubami, ale aj v porovnaní s akoukoľvek známou potravinou.
Čaga dokáže vytiahnuť liečivé látky z kmeňa brezy a k tomu pridáva vlastné zložky.
Čaga obsahuje viac ako 200 rôznych biologicky aktívnych látok. Z hľadiska farmakologických účinkov sú najdôležitejšie polysacharidy, polyfenolické látky a triterpenoidy lanostanového typu.
Ďalej obsahuje seskviterpeny, steroly, lipidy a alkaloidy a tiež vysoký obsah melanínu.
Čaga obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, vitamíny B1, B2 a B3, fenoly, minerály (meď,  horčík, vápnik, železo, chlorid, mangán, germánium), vlákninu, kyselinu betulínovú a celý rad ďalších vitamínov, antioxidantov a minerálnych látok.
Využitie Čagy :
– Prevencia rakoviny – jej antimutagénne účinky zabraňujú vzniku nádoru
– Protinádorové účinky – účinná podpora je hlavne pri nádoroch tráviaceho traktu, prsníka a ženských pohlavných orgánov.
– Znižuje nežiaduce účinky chemoterapie.
– Potlačuje negatívne účinky pôsobenia liekov.
– Regeneruje pečeň a ľadviny
– Posilňuje imunitu
– Znižuje cholesterol
– Zvyšuje chuť do jedla
– Pomáha pri žalúdočných vredoch, problémoch s pankreasom, pri ulceróznej kolitíde a Crohnovej chorobe a pri bolestivých kĺboch.

Hliva + betaglukán 60 vegan kapsúl – OBJEDNAŤ

Dávkovanie- 1 – 2  kpsl/denne. Doporučujeme užívať min 3 – 6 mesiacov bez prerušenia

Hliva ustricová obsahuje unikátnu kombináciu organizmu prospešných látok a tiež vlákninu, ktorá podporuje odchod toxických látok von z tela.
Obsahuje unikátnu kombináciu organizmu prospešných látok , a to predovšetkým proteínov , aminokyselín, sterolov, mastných kyselín, vitamínov skupiny B a tiež C, K, D a radu stopových prvkov ako napríklad zinok, železo, selén, fosfor, meď, jód, chróm .
Táto drevokazná huba obsahuje tiež vlákninu, ktorá podporuje odchod toxických látok von z tela.
Najdôležitejšou zložkou hlivy sú glukány, konkrétne beta-1,3-D glukán.
Imunomodulátor beta-1,3-D glukan výrazne zvyšuje oslabenú imunitu organizmu, je preto vhodnou prevenciou, ale i doplnkovou liečbou rady ochorení i rekonvalescencí po nich.
Ďalej má silné antibiotické účinky, antialergické pôsobenie, zlepšuje metabolizmus, aktivuje slinivku brušnú a tak je výborný pre prevenciu i liečbu cukrovky, znižuje cukor, cholesterol v krvi a upravuje krvný tlak, zkľudňuje tráviaci a vylučovací systém, regeneruje kĺbné výstelky a ďalšie ich problémy a tlmí zápaly, aktivne bojuje proti stresu a syndrómu chronickej únavy.
Beta-glukan má tiež kľúčovú úlohu pri liečbe onkologických ochorení , spúšťa celú radu autoimunitných procesov, podporuje detoxikáciu tela, pri chemoterapii a ožarovaní účinne chráni zdravé bunky, zlepšuje vstrebávanie vitamínov do organizmu, uľahčuje následnú rekonvalescenciu.
Pomáha proti ochoreniam pečene a slúži ako prevencia rakoviny.
Zlepšuje metabolizmus, pomáha liečiť hemoroidy, kŕčové žily, popáleniny a niektoré druhy ekzémov a pôsobí ako prevencia kardiovaskulárnych ochorení.
Pôsobí na pružnosť pokožky a zachovanie jej elasticity.
Pomáha regulovať funkciu čriev – na podporu ťažkostí so žalúdkom a trávením je hliva ako stvorená.
Znižovanie chronických zápalových procesov, ktoré sú hlavným spúšťačom vzniku rakoviny.
Vhodná pri chudnutí, podporuje metabolizmus tukov.
Astma, zahlienenie.

Upozornenie. Tento materiál nie je možné voľne šíriť bez predošlého písomného súhlasu majiteľa ,,Activstar academy,, Spoločnosť Activstar si vyhradzuje všetky práva. Slúži výhradne na vzdelávacie účely

Zároveň upozorňujeme, že postupy v tomto materiály nezaručujú úspech v spoločnosti Activstar, ale mnohým partnerom spoločnosti Activstar pomohli v kariérnom raste v dosahovaných výsledkoch.

Referencie
(1) Bernice C., a kol. Academic Press. 2016; 659-676. (2) Bisti S., a kol. Visua / neuroveda. 2014; 31,4-5: 355-361. (3) Fernández-Sánchez L., a kol. Molekuly. 2015; 20,8: 13875 – 13893. (4) Broadhead GK., A kol. Graefes Arch Clin Exp Ophtha / mol. 2019; Jan; 257 (1): 31-40. (5) Falsin B., a kol. lnvest Ophthalmol Vis Sci. 201O; Dec; 51 (12): 6118-24. (6) Jabbarpoor Bonyadi MH., A kol. Doplnok BMC Alternat. Med. 2014; 15. októbra; 14: 399.
(7) Almodovar P., a kol. Ústna komunikácia. Prezentované na 3. W. na Nutr., Diet. a Nutro. 2019, Praha, Česká republika. (8) Thurmann PA., A kol. AmJ Clin Nutr. 2005; Jul; 82 (1): 88-97. (9) Hartmann D., a kol. Am J Clin Nutr. 2004; Mar; 79 (3): 410-7. (10) White WS., A kol., J. Am Co / 1 Nutr. 1994; Dec; 13 (6): 665-71. (11) www.preventblindness.org. (12) Schleicher M., a kol. 2013; 2. júla; 5 (7): 2405 – 56. (13) Maccarone R., a kol. lnvest

Informácie obsiahnuté v tomto dokumente sú určené iba na marketingové účely a iba pre podnikateľov. Nesmie sa distribuovať ako taký spotrebiteľom, pacientom ani zdravotníckym pracovníkom. V Pharmactive Biotech Products, 5.L. Vynakladáme maximálne úsilie na to, aby sme všetky propagačné materiály aktualizovali, ale nezaručujeme presnosť ani úplnosť tu uvedených informácií. Zriekame sa akejkoľvek zodpovednosti za použitie tejto publikácie a vyhradzujeme si právo na zmenu obsahu tejto publikácie kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia. Vyhlásenia neboli schválené Európskou komisiou alebo Úradom pre potraviny a liečivá. AII prístup a použitie tu obsiahnutých informácií je na vlastné riziko používateľa.